Launch Here app laat je iBeacons thuis gebruiken – iPhoneclub.nl

Launch Here
We bespraken op iCulture al verschillende voorbeelden van de nieuwe iBeacons-technologie die Apple in iOS 7 introduceerde. Veel van die voorbeelden zijn specifiek gericht op commerciële partijen. Bijvoorbeeld MyOrder Sidekick van de Rabobank die gericht is op winkeliers of frisdrankmerk Coca-Cola dat de techniek inzet voor het aanbieden van reclame. Voorbeelden gericht op de doorsnee gebruiker die het dagelijkse leven een stukje eenvoudiger maken zagen we tot nu toe weinig. Maar de nieuwe app Launch Here laat zien dat er ook voor thuisgebruik wel degelijk interessante toepassingen mogelijk zijn.
De app maakt het mogelijk om iBeacons te koppelen aan specifieke acties voor apps. Concrete voorbeelden zijn bijvoorbeeld het automatisch openen van de Remote-app als je op de bank gaat zitten om meteen je Apple TV te kunnen bedienen, of het activeren van een timer als je bij het koffiezetapparaat staat.
Apple’s iBeacons-technologie maakt gebruik van de Bluetooth Low Energy-standaard voor rechtstreekse communicatie tussen iPhone en de Bluetooth-ontvanger zonder dat veel van je batterij gevraagd wordt. Het enige wat je dan ook nodig hebt is de app en een iBeacon-ontvanger, zoals de Estimote die 99 dollar kost. Mogelijk werkt de app ook met de goedkopere MacBeacon-app waarmee je van je Mac een iBeacon-ontvanger kan maken. Een ander alternatief Kickstarter-project fame*dock; een iPad-houder met ingebouwde iBeacon-ontvanger. Wel moet je van de ontvanger enkele relevante technische kenmerken weten, waaronder het unieke ID. Die geef je op als je één of meerdere ontvangers koppelt aan een app zodat de Placed-app weet met welke ontvanger gecommuniceerd moet worden.

Voor het aanroepen van de verschillende apps maakt Launch Here gebruik van de zogeheten URL schemes, waarvoor steeds meer populaire en minder populaire apps ondersteuning bieden. De werking is dan ook heel simpel: je koppelt een iBeacon-ontvanger in een plek in je huis aan een specifieke app. Zodra je iPhone in de buurt van de ontvanger komt, dat wil zeggen binnen 1 meter, wordt een trigger naar de Placed-app verstuurd en verschijnt een pushmelding op je scherm. Hiermee kun je vervolgens de app openen. Er worden al verschillende apps ondersteund, waaronder Fantastical, Wunderlist, Apple’s eigen Remote-app en Safari. Maar het is ook mogelijk om eigen apps toe te voegen.
Downloaden: Launch Here (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Placed app laat je iBeacons thuis gebruiken – iPhoneclub.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *