Apple verbetert iBeacon-ondersteuning in iOS 7.1

BEEKn ontdekte dat Apple de algehele iBeacon-ondersteuning in iOS 7.1 heeft verbeterd. iBeacons kunnen hierdoor ook communiceren met een afgesloten app, zelfs als deze in het multitaskvenster is weggeveegd. iBeacons zouden zelfs nog met apps communiceren als je na het sluiten van de app een iPhone reset.

De continu werkende iBeacons hebben waarschijnlijk veel te maken met Apple’s aanpassingen op het gebied van locatievoorzieningen. Uit eerdere geruchten bleek al dat iOS 7.1 ook je locatie aan apps doorgeeft als ze volledig zijn afgesloten.

iBeacons zijn kleine, draadloze apparaten die via Bluetooth kunnen verbinden met je iPhone. Hierdoor is het voor de iPhone mogelijk om te zien waar je in een gebouw staat, om je vervolgens zeer locatiegebonden informatie te tonen. Apple gebruikt de iBeacons om in Amerikaanse Apple Stores productinformatie te bieden.

De aanpassingen in iOS 7.1 zijn belangrijk, omdat iBeacon-gebruikers er nu van zijn verzekerd dat je altijd een verzonden bericht zult ontvangen. In eerdere iOS 7-versies kreeg je een iBeacon-notificatie alleen als de app in de achtergrond draaide. Vanaf iOS 7.1 hoef je alleen nog maar de app te installeren en éénmalig op te starten om iBeacons te zien.

De iBeacon-veranderingen betekenen overigens niet dat ongewilde berichten moeilijker te mijden zijn: het is nog steeds mogelijk om iBeacons uit te schakelen door een app toegang tot je locatievoorzieningen te weigeren. Dit doe je via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Het delen van informatie via Bluetooth kan ook worden uitgeschakeld via Instellingen > Privacy > Delen via Bluetooth.

Het kan wel even duren tot de iBeacon-verbetering een toonbaar effect hebben: hoewel veel Nederlandse partijen op het moment druk experimenteren met de nieuwe iPhone-functie, zijn er nog bar weinig winkels die het systeem in de praktijk gebruiken.

 

via Apple verbetert iBeacon-ondersteuning in iOS 7.1 – iPhoneclub.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *