Dossier: iBeacons

Apple introduceerde iBeacon-technologie tijdens WWDC 2013. De iBeacons zijn een nieuwe functie in iOS 7 en zijn bedoeld om op korte afstand met iOS-apparaten te communiceren. Wat zijn iBeacons en waar zullen ze voor gebruikt worden? Dat legt dit dossier uit.

ibeacons

Wat zijn iBeacons?

iBeacons is een merknaam van Apple, bedoeld voor een technologie om op korte afstand iOS-apparaten te herkennen. De technologie werd weliswaar op Apple’s eigen ontwikkelaarsconferentie geïntroduceerd, maar veel aandacht besteedde Apple er niet aan. Het was slechts een voetnoot in de presentatie over iOS 7. Er is dan ook nauwelijks documentatie beschikbaar en Apple heeft ook geen officiële specificaties vrijgegeven.

….read more at iPhoneclub

 

One thought on “Dossier: iBeacons”

  1. …niet alleen voor iOS apparaten maar geschikt voor elke smartphone met Blue Tooth 4.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *